mandag 5. januar 2009

Helt uakseptabelt

hamastull

Dagbladet skriver på sine nettsider at Hamas truer i en ny video med at den pågående bakkekrigen på Gaza legitimerer angrep på jøder (Israels fok) i hele verden. Dette er helt uakseptabelt. Og det palestinske folket har ikke fortjent slike vettløse ledere.

Motstanden mot Israels uforsonlige linje overfor Gaza må aldri bli satt inn i slike rammer. Da blir palestinerne et like ulykkelig folk som de ytterligående kreftene i Israel. Og konfliktnivået i Midtøsten har slett ikke behov for denslags lederskap. Mord er og blir mord, uansett hvordan man definerer terrorens angivelige rettferdighet.

Når jeg i denne bloggen kan tolkes som komplett pro-palestinsk, så er dette langt mer nyansert. Jeg skrev i et tidligere blogginnlegg i dag at det finnes farbar og gangbar politikk, også på israelsk side. Det er denne siden jeg aller mest appellerer til. Og den siden av hodet jeg mest søker å påvirke, ikke destruere med en ytterligere voldsspiral.

En hver oppfordring til terror, slik Mahmoud Zahar oppfordrer til, er en solid langpasning til den israelske regjeringen. Det er denne regjeringen som har ordinert bakkekrig og en total humanitær krise på Gaza. Det er også denne regjering som bærer ansvaret inntil noen er så kortsynte at de vil slå politisk mynt på palestinernes tragedie – nettopp slikt som Zahar er en talsmann for.

Ingen kommentarer: