søndag 11. januar 2009

Takk for innsatsen!!!

gazafosse I dag kom legene Mads Gilbert og Erik Fosse over grensen inn til Egypt. De har jobbet på spreng siden romjulen inne i Gaza by, for organisasjonen Norwac, med å redde liv blant sivile palestinere.

Dagsavisen oppsummerer slik, ved å hevde at de to modige legene ble en solid strek i regningen for Israels opprinelige plan, om en total mørklegging av sine operasjoner på Gaza-stripen. All informasjon ut av Gaza skulle være hermetisk lukket, hadde det ikke vært for de to modige menn fra Norge. Dette er jeg langt på vei helt enig i.

Samme avis bringer en kommentar “Sitrondrops og sensur” av Anders Heger om partiformann Siv Jensen utbrudd qva Fosses og Gilberts rapporter fra en sønderskutt by og dets krigsofre. Her settes Jensen i skammekroken, for n’te gang. Jeg tror det hjelper lite. Hun virker vaksinert mot vett, og konstant utsatt for løsgjengerloven i sitt politiske hat til alt hun ikke mener tåler dagens lys. I de fleste tilfellene er det Siv Jensens fortjeneste at hun uttaler seg med den største sikkerhet om ting hun ikke har greie på. Det eneste hun klarer å skjule, er sin komplette ignorans. Men dama er slu! Ingen tvil om annet. Hun klarer til og med å få arbeiderklassen til å fatte mot og interesse for all den politikk som ikke er i dens interesser.

Siv jensen er et politisk dyr, Det interessante er at hun selv er imot det mennesket hun selv er blitt, et partipolitisk produkt uten den ringeste greie på vanlige folks liv eller praktisk arbeid. Det artige er at folk forsvarer henne, når hun blir møtt med slike holdninger som meg, til tross for at alle vet at det er sant. Så spinngale er nordmenn:-P

Det lyser engasjement av begge legene, Mads  Gilbert og Erik Fosse. Til å begynne med var Gilbert den toneangivende. Men han er slett ikke noe ubeskrevet blad på den ytterste venstrefløyen i norsk politikk. Dette fikk selvsagt Siv Jensen til å gå i strupen på Gilbert. Reaksjonen ble at Erik Fosse tok rapporteringen, i stedet for Gilbert. Da sank jo Jensens argument, som et komplott mot Israel, som ei synkemine i Dimona. Akkja. Billigere poeng enn dette, kan umulig være mindre tydelig enn fosforlysene til israelske helikoptere.

Det står til begge legers ære at de snakket lavmælt og direkte om sine opplevelser. Erik Fosse har hevdet på flere TV-kanaler i kveld at “han er forpliktet til å rapportere”. Så vet vi det! Til neste gang!

For det blir alltid en neste gang. Nå er to nye leger på vei inn til Gaza by for å erstatte Gilbert og Fosse. Lykke til! Det trengs.

Nå meldes det imidlertid at israelerne nærmer seg slutten. Nå settes alle kluter til, innen verdensopinionen velter hele staten…

Mon tro de har ødelagt nok? Og hva om vi denne gangen gjør som de allierte etter krigen, og krever erstatninger fra Israel? De er jo ansvarlige. De er til og med satt til å passe på palestinere, når de tross alt okkuperer. Det er noe som heter Folkeretten og Geneve-konvesjonen. Selv FN har luktet lunta! ENDELIG!!!

Berliner Zeitung forteller at denne helgen har det vært markering av den 90. dødsdagen for Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht i Berlin. Det markeres med at folk legger ned røde nelliker på et minnesmerke. Gravene deres ble selvsagt rasert under Nazi-Tyskland. I DDR-tiden var imidlertid dette det nærmeste man kom en proletær høytidsdag.

Nå for tiden er det mest en dag man søker å liste seg forbi, men det hevdes at 90.000 var tilstede i køen inn på Minnesmerket for sosialistene i Fridrichsfelde. Etterpå var det selvsagt demonstrasjon, der arrangørene hevder at 10.000 deltok. En av plakatene var til støtte for palestinernes triste skjebne på Gaza. Der trekkes samme parallel, som jeg selv har pekt på, om at israelernes skamplett i historien har sitt sidestykke i skjebnen i Warzawaghettoen.

Så vet vi det. Jeg antar at spesielt tyskerne skulle ha eksklusiv innsikt i å ha greie på den saken…

Ingen kommentarer: