lørdag 11. juli 2009

Sinnsvak populisme

asyltull

Aftenposten skriver i dag at Fremskrittspartiet (FrP) vil sende alle asylsøkere til Afrika. Dagbladet refererer samme sak. Altså snakker vi om en pressemelding, som er utsendt til alle redaksjoner i Norge. Du store min!

Dette utspillet kommer dagen etter at utenriksminister Jonas Gahr Støre fra Det norske Arbeiderpati (DnA) var på Utøya og Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) sinsommerleir, og leverte en solid høyre til nettopp konsekvensene med en borgerlig regjering utgått av FrP og Høyre (H). Det begynner å bli temperatur på valgkampen nå, selv om sola har uteblitt en ukes tid, etter en saftig hetebølge i mer enn to uker før dette igjen. Det påfallende er at jo kjøligere det har blitt her sør i Norge, desto hetere har FrPs ‘glupe’ forslag og geniale løsninger blitt.

Utenriksministerens budskap var dette at det finnes kun et alternativ til den sittende regjering, og det er et borgerlig alternativ med FrPs leder Siv Jensen som statsminister, og formodentlig Høyres leder, Erna Solberg, som en god nummer to - i et eller annet departement, kanskje utenriksminister??? Og Gahr Støre serverte kanskje noen lumpne sidespark, når han skulle eksemplifisere hva FrP med hånda på rattet vil bety. Men i sum er utenriksministerens svartmaling basert på hvilke holdninger og programposter FrP selv har formulert. Jonas har ikke gjort annet enn å sette dette inn i et relevant perspektiv, altså hentet fram malingspøsen der den sto, før han svartmalte. Det er da for svarte ikke Gahr Støre som har tilvirket malingen!

Eksemplets makt er i dag Aftenpostens artikkel, basert på et utspill fra FrPs Per Willy Amundsen. I går var det nestleder, Per Arne Olsen, ordfører i Tønsberg, som sto for et utspill om at sosialklienter må stå opp tidlig og møte til frokost på sosialkontoret. Ja, det vil si hos Nav, det da. Men gadd vite hva FrP sa om de håpløse tilstandene i arbeidsmengden i Nav i vinter, da finanskrisen og antall arbeidsledige strømmet inn i landets kontorer. Jeg vil jo tro at leder Jensen og hennes anakronistiske kumpaner snakket seg både varme og sinte på statlig udugelighet, m.m. Som selvsagt var Regjerings politikk de hamret løs på.

Det er jaggu rart at alt som er vrangt og vrient i dette samfunnet, det skyldes den rødgrønne regjeringen. Og hvis Regjeringen tar til motmæle, og forsøksvis setter saken i et perspektiv, så er dette bortforklaringer og politisk tåketale.

Omvendt er det slik at når FrP uttaler seg i en sak, da er det steinsens sanning. Opplest og vedtatt. PUNKTUM!

Og nåde den jævelen som tar til motmæle og tyder røyksignalene fra pappskallene ved Dasslokket i Oslo. Da er det saktens svartmaling, tull og skremselspropaganda.

Men la oss nå tya det første først: Fordreining og fordommer! Alle asylsøkere skal sendes til Afrika. ALLE!?! Ja! ALLE. Jeg gjentar igjen: ALLE. Sier og skriver Per Willy Amundsen fra FrP, som har utmerket seg med de råeste utspillene med dulgt rasisme før.

Ja, hva sier partiet da? Alle skal sendes til Afrika. Og mitt spørsmål? Er de faktisk fra Afrika, alle asylsøkerne??? Slett ikke. Men det er et problem for Arika, ikke Norge. Vi bare chartrer et fly og dumper alle våre internasjonale forpliktelser på en flyplass langt unna meg og FrP.

Genialt enkelt, ikke sant?!? Og fenomenalt effektivt. Alle svartskaller tilbake til svartskalle-land, negre tilbake til negerkonger, osv. Jo, takk som byr, dette var pinadø lettvint. En mann, et vedtak, et fly og et døgn maksimum. VIPS! Norge er fritt for svartskaller.

Sånn har Frp tenkt å løse problem på problem. Det skal ikke stå på vilje til makt og handlekraftige vedtak. Bare ikke spør dem om hvordan de i hule heite har tenkt å få dette til. Jeg vil tro at selv Kim Jong-Il ikke har vært i nærheten av mer genuin snusfornuft uten realisme.

Og – legg merke til dette – det er jo ikke så farlig hva de har sagt og gjort og ment og tenkt før de inntar regjeringskontorene. Når de møter motstand, så er det jo alltid motstanderne det er noe rykende galt med, ikke FrP.

Dette minner meg om Silvio Berlusconi for et par uker siden. Han ble tatt med sigaren ute, omkranset av nakne damer og erigerte peniser en masse. Silvio sa det var noe galt med fotografen, som hadde tatt slike bilder. VIPS! Det var jo ikke det spor interessant å snakke om Berlusconis moral. Eller hva han drev med av utukt og umoral, enda hans parti og politikk er trykt forankret i itakienske kritne verdier.

Slik altså FrP også vil at gode, norske tradisjoner skal holdes i hevd. Deter jo de som skal redde nasjonen, ikke sant? Men når ble det gjengs takt og tone å juge så det renner, love noe som ikke lar seg gjennomføre, m.m. Og ikke minst: NÅR ble det en god, norsk tradisjon å kaste stein i glasshus?

Javel. Vi sender samtlige asylsøkere til Afrika. De kan jo søke asyl der, ikke sant? Og forklaring er jo genial: Vi betaler store summer i direkte utviklingshjelp til f. eks. Tanzania. Nå får jaggu svartskallene JOBBE for pengene! De får ta jobben med våre internasjonale forpilktelser, sånn at vi får spart penger i verdens rikeste land, slik at de rikeste ikke skal betale skatt i det hele tatt her.

Du store min! I år tør jeg faen meg ikke å reise utenlands. Etterpå må jeg søke om politisk asyl. I Afrika! I Tanzania!!!

Se, der fikk vi katta ut av sekken. Mulla Krekar og jeg får nok flybilletten i posten. Så blir vi bunta sammen og dopa ned av Politiets Utlendigingsenhet (PU) – som tidligere i uka ble kjent for nettopp dette, når svartskallene slo seg vrange og ikke ville tilbabe dit de kom fra i Mogadishu i Somalia.  Etter valget skifter navn til Politiets Utsendings- og Hastevedtaksenhet (PUH).

Så kan Siv Jensen og Erna Solberg trekke pusten. PUUUUUUH!

Jeg skammer meg! Og intoleransen har sin pris. Dette er så å si Inkvisisjonen på ny! Bare med et forbehold: Dette er mye, mye verre!

Hvor kjipt er det å være en FrP’er i Norge???

Nei, jeg bare spør: Hvor kjipt er det for dem her i Norge…

Ingen kommentarer: