søndag 16. august 2009

Er det noen som har hørt om Bob Dylan?

dylan

Det er få forunt å få sin egen prosa bekreftet mer grundig enn Bob Dylan, for anledningen på turne i New Jersey i sommer. Det er Aftenposten som bringer denne saken på nett i dag.

Aftenposten siterer fra en av Bob Dylans mest kjente viser Like A Rolling Stone, når de forteller om episoden. En av strofene lyder som kjent :

How does it feel? To be on your own? A complete unknown!

En mann “spaserte formålsløst rundt i et fattig nabolag i New Jersey en formiddag i slutten av juli”, i følge Aftenposten. Dette førte til en oppringning til politiet. Konfrontert med to politikonstabler i tjueårene, skal mannen ha presentert seg som Bob Dylan. Og på spørsmålet om hva han gjorde i nabolaget, svarte Dylan at han var på turné.

Dylan ikke kunne identifisere seg. Når det stedlige politi heller ikke fikk noen hjelp i å anrope sentralen, og spørre om noen hadde hørt om Bob Dylan, ble han tatt med til hotellet der han bodde. Der løste saken seg i sin minnelighet.

Men gadd vite hvilke bitre piller de to politibetjentene har fått høre i ettertid? En av kollegene hevder han heller ville bedt om en autograf, enn å taue ham tilbake til hotellet Ocean Place Resort & Spa.

“Rockelegenden selv skal ha tatt episoden svært lett,” avslutter Aftenposten. Ja, hva annet kunne Dylan ha gjort? Slått seg vrang?

Uten sammenlikning for øvrig, hadde Verdens Gang en forside om danseband-dronningen Jenny Jensen, omtrent på samme tid som Dylan ble bedt om å identifisere seg. Jensen pluss ektemann hadde slått seg så vrange på en av Stena Lines ferjer at de ble satt i skipsarresten. Etterpå besluttet ekteparet Jensen å anmelde forholdet.

Det skal innrømmes at en gang i tiden var Bob Dylan en meget bestemt mann. Til tider har han rykte på seg som humørsyk. Dette kan være begrunnelsen til at Aftenposten skriver at Dylan selv tok lett på episoden. Eller Dylan kan ha tenkt at det beste er å lage så lite krøll som overhodet mulig.

Forsiden til VG forteller oss om hvilken sensasjon det ville utløst, dersom Dylan hadde satt seg til motverge. Jenny Jensen var til og med så eitrende forbannet over behandlingen på Stena Saga at hun like godt troppet opp i “Sommeråpent” på NRK1 etterpå. Hva mannskapet ombord i Stena Lines ferje har ment og tenkt, er uvisst.

De fleste rister på hodet over medienes kjendiseri og sensasjon. Det spørs imidlertid om ikke Dylan høster folkets anerkjennelse mens ekteparet Jensen må ta til takke med en henleggelse fra politiet. I beste fall en henleggelse fordi en av vaktene ombord i Stena Saga ble så kraftig bitt at han måtte få medisinsk behandling og en stivkrampesprøyte. Jensens bitemerker er umiskjennelig påvist. Og en vakt ombord, er å regne som stedlig ordensmakt, slik at en bot for legemsbeskadigelse og ordensforstyrrelse er snublende nær.

Ingen kommentarer: