tirsdag 18. august 2009

Spøkelseskipet er funnet

piratskip4

En rekke medier forteller at Arctic Sea” er funnet utenfor Kapp Verde. Den russiske forsvarsministeren Anatolij Serdjukov bekrefter dette, skriver Dagbladet på nett. Stort mer enn at mannskapet på 15 er tatt hånd om av russisk marine, har øyensynlig russiske myndigheter ikke behov for å utdype.

Her i bloggen, og på en rekke nettsteder, er det reist spørsmål ved forsvinningen. “Arctic Sea” har et to uker langt fravær fra radaren, siden båten ble meldt i Den engelske kanal 28. juli. Noen medier hevder at skipet ble bordet av pirater 24. juli i Østersjøen. Finsk politi hevdet i helgen å ha mottatt krav om løsepenger. Dette omgår den russiske forsvarsministeren behendig.

Dette gir en uggen nostalgi tilbake til tiden før Mikhail Gorbatsjov. Da var det konsekvent ingen kommentarer. I nyere tid har russiske myndigheter ofte få eller meget korte meddelelser til media.

Det har vært mange og vidløftige spekulasjoner. Hva slags last “Arctic Sea” har, er i grunnen underordnet, all den tid skipet er tatt hånd om av russiske myndigheter. Det mer springende punktet er hvorfor både det russiske forsvaret og NATO har vært så opptatt av skipets bevegelser. Dette besvarer ikke Anatolij Serdjukov, annet enn at mannskapet er tatt hånd om.

Hvordan ble “Arctic Sea” funnet? Hvordan ble skipet tatt hånd om? Hvor mange var det ombord?

Dette svarer ikke de russiske myndigheter på.

SISTE:

piratskip5 Det er et russisk marinefartøy som har oppbrakt “Arctic Sea”. I tillegg til mannskapet på 15 personer, er i alt åtte “pirater” arrestert. Dette er russere, latviere og estlendere. Ikke et enste skudd er avfyrt, bedyrer russiske myndigheter.

Kapringen skal ha skjedd i svensk farvann, mellom Öland og Gotland, natten etter at fartøyet forlot Finland. De åtte skal ha tatt kontroll over mannskapet ombord i Arctic Sea”, og tvunget skipet til å seile til kysten av Vest-Afrika.

Dette er gledelig nyheter som Verdens Gang bringer her.

Ingen kommentarer: