torsdag 17. september 2009

Hagens sanne ansikt

hagen

VG melder at Carl Ivar Hagen har en timepris på hele tre tusen to hundre og femti kroner for oppdrag for sin nye arbeidsgiver Burson-Marsteller. Det er litt stivere priser enn han hadde som stortingsrepresentant inntil det nye Stortinget blir samlet og konstituerer seg i neste måned.

Hagen bekrefter et bilde han aldri har lagt skjul på, men som likevel er glatt ignorert av hans følgesvenner i politikken. Han er ikke et hår bedre enn den kritikken kan rettet mot Det norske Arbeiderpartiet (Ap) og dets støttespillere når han nå går over til lobby-livet for Burson-Marsteller. Snarere får han samme rolle, i forhold til de borgerlige partiene, som Landsorganisasjonen (LO) har hatt i møter med Ap.

Det er all grunn til å gratulere Burson-Marsteller med å ha kapret en av Norges fremste politikere, som også har en appell og evne til å påvirke, som er helt unik i nyere norsk historie. Det nettverk i politikk og journalistikk, som Hagen er i besittelse, er sannelig verdt timeprisen – noe annet ville vært tøv. Det finnes de som tar oppunder seks tusen kroner i timen for det samme, i andre sammenhenger.

Samtidig meldes det at Hagen med fruen, Eli, har lagt ut sitt hus til salgs etter en heftig pressedekning, blant annet på NRKs nettsider. Begrunnelsen for salget er at Hagen skal operere hoftene til uken. Prislappen er på 11 millioner i takst.

Så har altså tidens tann innhentet også Carl Ivar Hagen, og jeg unner ham god bedring og lykke til. Slike operasjoner har jeg nesten en erfaring med, på grunn av mine ryggoperasjoner, som i mitt tilfelle ikke var vellykket. Altså er det heftet usikkerhet ved en slik operasjon, som i de aller - aller - fleste tilfeller er blitt rutine med svært god prognose.

Ingen kommentarer: